Mitalikilpailut

Mitalitaiteen vuosikilpailu 2018 on ratkennut. Kilpailussa jaettiin seuraavat palkinnot: I palkinnon (3 000€) sai Paula Salmela ehdotuksellaan Suojassa, II palkinnon (2 000€) sai Radoslaw Gryta ehdotuksellaan Hiihdon jälkeen ja III palkinnon (1 000€) Jari Kuuluvainen ehdotuksellaan Aika toimia. Kilpailun voittajaehdotus toteutetaan Killan vuosimitalina 2018.

Paula Salmela: Suojassa, Mitalitaiteen Killan vuosimitali 2018

Kilpailun palkintolautakunnan muodostivat Killan hallituksen nimeämät kolme jäsentä: Outi Järvinen, Harri Fagerlund ja Juha Welling sekä kaksi Suomen Kuvanveistäjäliiton nimeämää tuomarijäsentä: Alex Suomi ja Sakari Kannosto. Kilpailuehdotukset asetetaan näytteille Killan toimistossa (Koroistentie 5 A, Helsinki) keskiviikkona 11.4. klo 14–18. A- ja B-luokkaan sijoittuneet kilpailuehdotukset ovat nähtävillä Killan kevätkokouksessa, ja ne esitellään myös Killan nettigalleriassa ja seuraavassa vuosikirjassa. Ehdotukset ovat noudettavissa Mitalitaiteen Killan toimistosta tiistaina 17.4. klo 13–17.
————————————————————————–
Suomen Mitalitaiteen Kilta on järjestänyt perustamisestaan lähtien vuosittaisen taidemitalikilpailun, johon osallistuu kuvanveistäjiä, kuvanveiston opiskelijoita sekä maamme arvostetuimpia mitalitaiteilijoita. Mitalitaiteen vuosikilpailuilla, joka on myös Killan vuosimitalin suunnittelukilpailu, on ollut tärkeä merkitys suomalaisen mitalitaiteen edistämisessä. Nykyisin pyritään järjestämään joka toinen vuosi myös taidemitalikilpailu kuvataiteen opiskelijoille.

Kilta on osallistunut myös maassamme järjestettyjen kansallisten mitalikilpailujen järjestämiseen. Esimerkkeinä Kalevala 150 vuotta, Itsenäisyyden juhlavuodet, Z. Topeliuksen juhlavuosi, Helsinki 450 vuotta sekä Mikael Agricola 2007.