Suomen Mitalitaiteen Kilta – Gillet för Medaljkonst i Finland ry
MITALITAITEEN VUOSIKILPAILU 2017

Mitalitaiteen Killan vuosikilpailu 2017 on ratkennut. Kilpailu 2017 toteutettiin Suomi 100 -hankkeen yhteydessä: Killan vuosimitali 2017 on myös Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden mitali. Suomi 100 -juhlavuoden ja vuosimitalin suunnittelukilpailun teema on Yhdessä.
Kilpailuohjelma Vuosikilpailu 2017 – ohjelma

Palkintolautakunta, johon kuului kuvanveistäjä Sakari Kannosto (Suomen Mitalitaiteen Kilta), Taina Myllyharju (Tampereen taidemuseo), Matti Peltokangas ja Alex Suomi (Suomen kuvanveistäjäliitto) sekä Janne Virkkunen (Suomi 100 -hanke) ratkaisi kilpailun Helsingissä 2.12.2016.

Kilpailun voitti helsinkiläinen taiteilija Hannu Veijalainen ehdotuksellaan Yhdessä on tulevaisuus (4000 €). Toisen palkinnon sai Pekka Rytkönen ehdotuksellaan Hedelmällistä maaperää (2500 €) ja kolmannen Jarkko Roth ehdotuksellaan Ollaan kaikki samassa veneessä (1000 €). Lunastuksella (500 €) palkittiin kuvanveistäjä Pertti Mäkisen ehdotus Yhdessä yötä päivää.

Killan hallitus päätti 8.12 kokouksessaan, että kilpailun voittanut ehdotus toteutetaan Killan vuosimitalina ja Suomi 100 -mitalina. Mitali toteutetaan lyötynä ja myös Killan ulkopuolisten tahojen on sitä mahdollista lunastaa. Lisätietoja luvassa piakkoin.

yhdessaontulevaisuus_2017_netti

”Taidemitali 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Mitalin suunnittelussa lähdin luomaan pelkistettyä muotoa. Suunnittelun ja muovailun aikana syntyi ajatuksia ja mielikuvia Suomen satavuotisesta yhteisestä historiasta: Etusivulla sata erikokoista koveraa ja kuperaa elementtiä viestivät erilaisista itsenäisyyden ajan vuosista. Takasivun muodoissa ja rytmissä on viittauksia suomalaiseen rakennustaitoon, teollisuuteen, ruokakulttuuriin, kirjallisuuteen, musiikkiin ja yhdessä tekemisen perinteeseen. Mitalin keskellä oleva aukko kuvaa ikkunaa tulevaisuuteen.” Hannu Veijalainen

Pronssiin lyöty vuosimitali julkaistaan keväällä 2017. Killan hallitus vahvistaa päätöksen vuosimitaliksi tuotettavasta mitalista joulukuussa 2016.

Killan nettigalleriassa on esillä A- ja B-luokkaan sijoittuneet kilpailuehdotukset:nettigalleriaan

Suomen Mitalitaiteen Kilta ry
julkaistu 21.9.2016