Kansainvälinen toiminta

Tuleva FIDEM-kongressi siirtyyy alkuperäisestä ajankohdasta (20.–24.10.2020) vuodelle 2021. Kongressi järjestetään Tokiossa. Kongressi pidetään hotelli Gajouenissa ja näyttely hotellin Hyakudan Kaidan -galleriassa, jossa se on esillä yhden kuukauden.

Näyttelyn mitalien tulee olla perillä Tokiossa helmikuun 2020 loppuun mennessä. Näillä näkymin näyttelyyn voi tarjota mitaleita Killan kautta toimitettavaksi lokakuun loppuun mennessä, mutta aikataulu tarkentuu, kun saadaan lisää tietoa. Mitalien suurin sallittu koko on 150x150x150 mm. Näyttelyssä ei ole teemaa.

Lisätietoja kongressin verkkosivuilta:FIDEM TOKIO 2020

FIDEM -mitalin suunnittelukilpailu on käynnistynyt FIDEMin taiteilijajäsenille. Kilpailu päättyy 31.12.2019. Lisätietoja:FIDEM Competitions

———

FIDEM Kanada 2018

FIDEMin edellinen kongressi ja siihen liittyvä näyttely järjestettiin Kanadassa 29.5.–2.6.2018, Kanadan luonnontieteellisessä museossa Ottawassa. Rakennus toimi vuonna 1918 Kanadan parlamentin tulipalon takia valtiopäivien kokoontumispaikkana, jossa juuri tuolloin säädettiin laki naisten äänioikeudesta. Tapahtuman satavuotisjuhlan kunniaksi museo on halunnut, että myös mitalikongressin ja näyttelyn teema oli Naiset tai erityisemmin Naiset luonnontieteessä.

————————————–

Mitalitaiteen Kilta on kansainvälisen mitalitaiteen järjestön FIDEMin (Féderation Internationale de la Médaille d´art) aktiivinen jäsen. FIDEM on mitalitaiteen kansainvälinen kattojärjestö, joka perustettiin Pariisissa 1937. Järjestössä on jäseniä yli 40 maasta: mitalitaiteilijoita, keräilijöitä, tutkijoita, museoita, gallerioita, rahapajoja ja mitalitaiteen kansallisia järjestöjä.

FIDEMin käytäntöihin kuuluu järjestää säännöllisesti kongresseja ja näyttelyitä, jotka kokoavat yhteen mitalitaiteen keskeiset toimijat. Kongressi on järjestetty Suomessa kolme kertaa: Helsingissä 1973 ja 1990 sekä Tampereella 2010. Kansainväliset kongressit ja niihin liittyvät osallistujamaiden uusinta mitalitaidetta esittelevät näyttelyt ovat keskeinen osa FIDEMin toimintaa. Kilta kokoaa Suomen osaston mitalit FIDEMin näyttelyihin. Kongressien luennot FIDEM julkaisee Médailles-lehdessä. Lisäksi Englannissa ilmestyy kahdesti vuodessa The Medal, jonka myös FIDEM:in jäsenet saavat. FIDEMin arkistot ja kongressimitalit on arkistoitu Lissabonin yliopistoon.

FIDEM XXXIV Belgia 2016

Edellinen FIDEM (Fédération Internationale de la Médaille d’Art) taidemitalikongressi pidettiin Belgian Gentissä 6.- 11.9.2016. Kongressin yhteydessä järjestettiin kansainvälinen taidemitalinäyttely Namurin Musée Provincial Des Arts Anciens Du Namurois – Trésor d’Oignies eli TreM.a -museossa lokakuusta 2016 tammikuuhun 2017. Kongressin yhteyteen oli järjestetty Namurissa oheisohjelmaa yhteistyökumppanien the Société Archéologique de Namur (SAN), Namurin provinssin ja Namurin yliopiston sekä Art-Valley 51:n kanssa. Jokaisella FIDEMiin osallistuvalla maalla on omat mitalikiintiönsä, joilla osallistua kansainväliseen taidemitalinäyttelyyn.